Danskernes Historie Online Skolehistorie - Aarhus Universitet
Navnesøgning i Trøst-Hansens sognekort

Vejledning: Indtast dine søgekriterier nedenfor. Skriv et navn, stilling, sogn eller en del af det - også gerne en kombination. Der ledes efter personer (eller bygninger), der indeholder søgestrenge(ne) i et af felterne. Det er altså underordnet, hvad der står før og efter det, du skriver. Brug evt. også jokertegnene: "_" for et enkelt bogstav og "%" for flere. Hvis man ud for "Søgning" vælger "Præcis", skal man dog selv skrive jokertegn, hvis man vil have fleksibel søgning.

Resultat: En liste af personer eller bygninger, som har været tilknyttet skole- og kirkevæsenet i det enkelte sogn. Tryk på sognenavnet for at se et billede af sognekortet on-line. Et billede af et kamera i kolonnen "foto" betyder, at der er et foto af den pågældende person eller bygning.

Databasen: Databasen indeholder de 36.748 personer og bygninger, som er nævnt på de 856 såkaldte "Sognekort", som fotograf og grosserer Svend Trøst-Hansen nåede at udgive i perioden 1917-34 ud af ca. 2.000 mulige. Mindre end halvdelen af de danske sogne er altså repræsenteret.
Databasen over Trøst-Hansens sognekort er blevet til i samarbejde mellem Danskernes Historie Online og Skolehistorie ved Aarhus universitet.

Fejl i databasen kan rapporteres til bibliotek@slaegt.dk
Læs evt. mere om Sognekortene her....
Søgetype: