Her kan du få hjælp


Biblioteksvagten besvarer typisk spørgsmål som ”Hvor finder jeg information om...?”, og Biblioteksvagten giver svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi, henvisninger til bøger, artikler, webressourcer, m.m.

Men – Biblioteksvagten hjælper ikke med:

  • Konkret hjælp til din slægtsforskning
  • Aftaler om besøg på biblioteket
  • Donationer af bøger eller elektroniske filer

Skriv i stedet til: bibliotek@slaegt.dk

Kurser

Danskernes Historie Online publicerer flere og flere titler online, og det kan være svært som bruger at navigere rundt i den omfattende database og de mange funktioner, der stilles til rådighed - og finde netop dét, man er ude efter.

​Biblioteket tilbyder derfor et gratis kursus, hvor man har mulighed for at komme på besøg og få undervisning i, hvordan man bruger biblioteket. Samtidig får man mulighed for at se biblioteket og dets omfattende samlinger.

Søgevejledning

Her kan du downloade en PDF-fil med en søgevejedning.

Biblioteket Frederiksberg har produceret et online-kursus med 3 gode videoer ovenfor. De hjælper dig med at finde rundt i de mange søgefunktioner hos Danskernes Historie Online:

  • Overblik over bibliotekets søgemuligheder
  • Hvordan man anvender søgefunktionerne
  • Forklaring til brug af online-bøgerne

Danskernes Historie Online har sammen med SiteSearch 360 fremstillet en video på 7 minutter. Den tager dig med på en lille rundtur på biblioteket og viser dig, hvordan vi arbejder med digitalisering af de mange bøger og tidsskrifter.