Dansk Skolehistorie


Danskernes Historie Online gennemfører et digitaliseringsprojekt - Dansk Skolehistorie. Projektet digitaliserer omkring 23.000 hæfter med årbøger, indberetninger, eksamensinvitationer, skoleblade m.v. fra de danske gymnasiale uddannelser - fra de ældste latin- og katedralskoler til nutidens gymnasier. Der er også beretninger fra realskoler, højskoler, efterskoler, forberedelseskurser, husholdningsskoler, seminarier og meget mere.


Beretningerne kan blandt andet indeholde fortegnelser over lærere, undervisningsplaner, elevfortegnelser, dimitterede og eksamensresultater.


Samlingen stammer oprindelig fra Danmarks Pædagogiske Bibliotek, inden det kom til det nu nedlagte Dansk Skolemuseum, og den levede en årrække en skjult tilværelse i over 100 flyttekasser hos Sønderjysk Skolemuseum. I 2020 blev flyttekasserne af Sønderjysk Skolemuseum overdraget til Slægtsforskernes Bibliotek med henblik på digitalisering.

 

Der er i dag mere end  23.400 titler online.


Man kan søge i skolesamenlingen via vores bibliotekssystem. Her kan man søge i alle de bibliografiske oplysninger.


Samlingen af skoleberetninger m.v. er organiseret efter navnet på skolerne. Der findes her en oversigt over de skoler, der på nuværende tidspunkt er helt eller delvist dækket af digitaliseringen.